Despre termostate auzi si citesti oriunde iti intorci privirea – pe internet, in ziare, pe forumuri sau site-uri diverse. Ce vreau sa subliniez e ca nu duci lipsa de informatii in ceea ce le priveste. Asta e un lucru bun in masura in care intentionezi sa cumperi unul si vrei sa faci o investitie care sa dea roade si sa merite efortul financiar. Iti dai seama ca nu il gasesti chiar la pret de chilipir, ceea ce e de inteles avand in vedere rezultatele pe care se presupune ca ar trebui sa le aduca in locuinta.
Ca sa stii ca ai parte de rezultate scontate, este bine sa alegi inteligent modelul de termostat potrivit in casa ta. Trebuie sa te raportezi la mai multe aspecte cand cauti solutia potrivita, dar mai ales sa ai in vedere calitatea. Locul din care cumperi termostatul ar putea reprezenta problema principala sau solutia – asta depinde de tine si de cat esti de selectiv. Recomandarea mea in aceasta privinta este www.saluscontrols.ro. Intra pe site si vezi de ce am adus aceasta pagina in atentia ta.
- Ce termostat ti se potriveste?
Stabileste-ti nevoile si decide-te daca ai nevoie de un model electronic sau e suficient unul mecanic. De asemenea, ai de ales intre cele cu buton rotativ sau afisaj digital, cu fir sau wireless, neprogramabil sau programabil. Exista si varianta smart – cand dispozitivul intuieste tiparul de programare efectuata de tine si il aplica singur. Raporteaza-te si dupa buget cand alegi termostatul.
Daca iti indrepti atentia catre un model ambiental cu fir, trebuie sa stii ca trebuie montat intr-o camera pilot, respectiv la 1.5 m de sol. E de preferat sa il tii departe de curent, de surse de caldura, de frig.
- Cum montezi termostatul?
Presupunand ca ai cumparat deja termostatul, urmeaza montarea sa. Este un pas important pe care trebuie sa il realizezi cu precautie. Desi in pachet primesti instructiuni specifice, uneori orientarea dupa acestea iti da mari batai de cap. Daca achizitia ta a fost realizata de pe www.saluscontrols.ro, gasesti pe net si tutoriale, care iti explica in detaliu cum trebuie sa procedezi pentru o montare corecta si sigura.
Initial trebuie sa verifici tensiunea – cea a termostatului terbuie sa coincida cu a sistemului de incalzire. Dupa ce ai oprit alimentarea de la tablou, ai in vedere sa dai gauri corecte de care sa prinzi dispozitivul. Daca dispui de un model cu acumulatori, nu uita sa pui bateriile. Daca ai legat si firele, poti sa repornesti electricitatea.
Ai in vedere fiecare etapa pe care o presupune montarea termostatului, pentru ca asta iti va dicta eficienta in utilizare si randamentul. Setarea lui necesita de asemenea o atentie sporita din partea ta. In cazul in care esti paralel cu tot ce presupune montarea si setarea, cere ajutorul cuiva care se pricepe.
Cu privire la motivele pentru care ar trebui sa te intereseze un termostat, gasesti justificari suficiente pe internet. Cu siguranta ca potentialele economii sunt dintre cele mai atragatoare. Dispui de programe de zi, de noapte, de functii diverse care te asigura de confort termic optim in locuinta.
Daca te intereseaza un produs inalt calitativ, ce iti poate garanta un randament sporit si durabilitate, intra pe www.saluscontrols.ro. Ai optiuni variate la preturi destul de echitabile.