smartphone
smartphone

De la console de jocuri pana la sisteme audio performante, preferintele copiilor in ziua de astazi in ceea ce priveste tehnologia se orienteaza catre telefoane mobile, smartphone-uri de ultima generatie.

Telefoanele mobile nu mai sunt acum restrictionate in utilizare doar pentru adulti, vedem ca le folosesc si copiii. Un avantaj si poate singurul argument valid pentru ca un copil sa aiba un telefon mobil este faptul ca e mentinut in siguranta, parintele va sti tot timpul unde este si in caz de apare vreo urgenta copilul poate sa sune si sa anunte.

Cum violenta o putem vedea peste tot si se pune tot mai mult problema sigurantei copiilor, cand merg la scoala, pe strada sau oriunde altundeva, singuri, un telefon mobil prin care se mentine legatura intre parinte si copil la orice ora pare a fi solutia perfecta. Trebuie insa ca si copilul sa isi asume responsabilitatea aceasta ce ii revine, de a comunica si de a folosi telefonul mobil pentru scopul destinat.

In ceea ce priveste aspectele contra telefoanelor mobile la copii, parintii trebuie sa aiba o grija principala – copilul trebuie sa stie ce implica responsabilitatea de a folosi telefonul mobil.

Piata telefoanelor mobile evolueaza in continuu si tot mai des apar noi tehnologii atractive nu doar pentru copii ci si pentru adulti. In special copiii insa sunt atrasi de aceasta tehnologie, iar parintii trebuie sa fie foarte atenti. A cumpara un telefon scump copilului poate fi o greseala, in ceea ce priveste siguranta copilului. Nevoia unui telefon mobil in ziua de astazi nu poate fi negata, insa atat parintii cat si copiii trebuie sa inteleaga ca un telefon mobil trebuie folosit in scopul destinat si nu doar pentru a te afisa cu ultimele tehnologii si modele de pe piata. Acest lucru poate atrage atentia hotilor de buzunare sau a rauvoitorilor care vad pe strada un copil scotand din buzunar ultima aparitie in sectorul smartphone-urilor.

De admin

Un comentariu la „Telefoane mobile pentru copii – pro si contra”
  1. Telefoanele mobile nu sunt pentru copii. Este bine sa ii oferi un telefon mobil doar pentru a putea pastra legatura cu el.

    Insa nu trebuie sa-i oferi iphone 6 ca sa aiba cu ce se lauda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *