site web

Site-urile, principala componenta a internetului, s-au schimbat dramatic in functie de modul cum ne ducem viata. Multe dintre acestea ne-au facut viata mult mai simpla, insa altele ne-au revolutionat de-a dreptul existenta.

Folosim astazi smartphone-urile la fel de usor ca si computerele si nu ne-am putea imagina viata fara aplicatii de la Google precum Gmail, Google Maps, Google earth sau altele. Despre astfel de site-uri este vorba, astfel de site-uri au revolutionat internetul. Un top al celor mai influente site-uri din punct de vedere al traficului ar cunoaste fluctuatii, insa o lista de site-uri care au redefinit internetul poate fi realizata.

Primul dintre acestea ar fi Facebook-ul. Introdus initial ca un site care sa conecteze studentii din universitatea Harvard, a crescut rapid in popularitate datorita declinului altor retele sociale precum Friendster sau Myspace. In momentul de fata Facebook a ajuns cel mai renumit site din lume.

Din randul site-urilor de informatii, cu siguranta Wikipedia se face remarcat. Reprezinta o enciclopedie multilingva generata de utilizatori, contine peste 20 de milioane de articole si ofera informatii despre orice, chiar si despre evenimente si lucruri petrecute recent.

Site-urile de comunicatii si e-mail au avut si ele partea lor de inovatie si revolutie, de la Hotmail pana la Yahoo, Skype si Gmail. In randul site-urilor muzicale si de distributie videoclipuri, Youtube isi face simtita prezenta, crescand constant de la lansarea din 2005 si pana in prezent, cand este subsidiar al Google.

Tot in lista site-urilor care au revolutionat internetul se inscriu si cele de licitatii online si de cumparaturi, precum eBay sau Amazon. Motoarele de cautare precum Google, Yahoo, Bing sau Ask ne-au simplificat de asemenea foarte mult viata, intr-o fractiune de secunda putand obtine informatii despre orice se cauta.

Exista sute de astfel de site-uri care au avut la un moment dat un impact asupra lumii internetului si este imposibil sa le adaugam pe toate aici. Simpla modalitate de prezentare a ideii potrivitea la momentul potrivit a fost un adevarat boom pentru fiecare site in parte.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *