Fiecare persoana care a muncit a cunoscut la un moment dat ce inseamna epuizarea. Acel moment ne face sa ne gandim ca e destul, ca e timpul sa schimbam domeniul de munca. O schimbare in cariera este un lucru la care te poti gandi foarte usor, insa e mai greu de pus in practica.

O schimbare de job sau cariera poate avea motive multiple. Pentru unii este o consecinta a epuizarii, pentru altii poate fi un vis de a fi angajator sau nu angajat, o sansa de a dobandi abilitati noi si multe alte motive. Cu toate acestea decizia de a face aceasta schimbare in pripa poate fi foarte gresita. Saltul acesta de incredere poate fi dezastruos atat din punct de vedere financiar cat si profesional. Sa vedem cateva greseli pe care oamenii le fac in momentul in care isi schimba cariera.

1. Nu economisesc suficient. Joburile platite bine le ofera luxul de a face credite, de a avea acces la lucruri pe care nu le aveau inainte. Exact din acest motiv uita sa mai puna si ceva bani deoparte. Provocarea schimbarii jobului trebuie sa fie sustinuta si de ceva rezerve financiare.

2. Uitarea competentelor de baza. Multi considera ca schimbarea in cariera le va modifica de asemenea in totalitate si stilul de munca. Poate ca este adevarat, este insa important sa ne amintim ca acele competente de baza ne-au facut sa ajungem unde am ajuns.

3. Prea multe idei. Se spune ca atunci cand alergi dupa doi iepuri nu prinzi niciunul. Situatia se aplica si cand incerci sa lucrezi cu mai multe idei in acelasi timp. Cu cat mai multe, cu atat mai mari sunt complicatiile in momentul in care se incearca aplicarea lor in realitate.

4. Planificare necorespunzatoare. A-ti face o cariera necesita planificare serioasa. Schimbarea domeniilor poate cere numeroase noi certificari, experienta sau diverse diplome. Exact din acest motiv planificare reprezinta o necesitate in momentul in care se schimba cariera sau jobul.

Schimbarea in cariera este despre constientizarea potentialului, a chemarii in viata. Indiferent de cat de des ai avut acest vis, nimic nu se materializeaza fara efort, prin urmare tine cont de sfaturile anterioare si accepta provocarea!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *