Ti-ai dat seama ca ai cam exagerat, ca ai facut un abuz in ceea ce priveste alcoolul iar in perioada imediat urmatoare trebuie sa fii in forma maxima pentru o activitate fizica sau pentru o intalnire foarte importanta de afaceri? Trebuie sa iti revii rapid din starea de betie.

Cu totii ne-am aflat la un moment dat in aceasta situatie si am gasit scuze mai mult sau mai putin legitime. Un pahar s-a transformat in doua, din doua s-au facut trei, dupa cel de-al treilea s-a pierdut numaratoarea. Problema e ca desi a fost, poate, amuzant si distractiv, dintr-o data am realizat ca nu mai putem ajunge pe cont propriu acasa, ca nu mai putem face nimic altceva – si urmeaza intalnirea importanta peste cateva ore, sau proiectul ce trebuia predat… Ce poti face intr-un timp atat de scurt? In loc sa intri in panica, trebuie sa incerci sa iti revii cumva. Desi validitatea urmatoarelor metode depinde de situatia fiecarui individ in parte, pot fi incercate.

Primul si cel mai important lucru este sa te opresti din baut. Lasa paharul, chiar daca mai ai mai bine de jumatate din el neconsumat. Sa nu crezi ca daca vei trece de pe tarie pe alcoolice mai slabe precum vin sau bere iti va fi mai usor. Daca vrei neaparat sa bei ceva, ia un pahar cu apa.

Recomandarea ar fi sa bei cat mai multa apa. Iti vei hidrata corpul si te va ajuta sa elimini mai rapid alcoolul din organism. Cantitatea de apa consumata trebuie sa fie mai mare decat cantitatea de bautura alcoolica consumata. Alcoolul te deshidrateaza, iar apa va completa rezervele epuizate.

Bea cafea – printre cele mai uzuale metode prin care o persoana isi revine din betie. Nu te trezeste instantaneu, insa contracareaza efectul de sedativ al alcoolului, facandu-te sa fii mai alert. Cafeaua are insa si ea efect de deshidratare, asadar se impune si aici consumul de apa.

Mai poti sa faci urmatoarele: incearca sa te concentrezi si sa-ti mentii controlul, fa miscare, daca ai posibilitatea fa un dus, mananca, bea suc de fructe, daca poti odihneste-te cateva ore. Cele mai bune remedii pentru a-ti reveni din betie sunt timpul si odihna suficienta. Cele enumerate anterior sunt doar utilizabile pe termen scurt, cand nu mai exista o alta alternativa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *