teama de zbor

Multi dintre noi, fie pentru ca nu au avut ocazia niciodata, fie pentru cine stie ce alt motiv, ne temem de zborurile cu avionul. Degeaba incearca oricine sa iti explice ca din punct de vedere statistic zborul este cea mai sigura modalitate de transport. In fapt chiar asa este – desi accidentele aviatice au un impact mult mai mare asupra oricarei comunitati, zilnic au loc mult mai multe accidente rutiere.

Pentru a depasi frica de zbor, trebuie pur si simplu sa iti rezervi un bilet de avion. Cu alte cuvinte, trebuie sa iti infrunti frica. Astfel planifica-ti un zbor pentru urmatorul concediu sau, daca ai de ajuns la o intalnire importanta de afaceri, cere secretarei sa iti rezerve un bilet. Vei fi pus astfel in fata faptului implinit – odata ajuns la termenul limita, trebuie sa ajungi la destinatie.

Asigura-te ca ai si suficient timp. Check-in-ul la aeroport se face inainte de imbarcare, pentru unele zboruri exista de obicei destul de multe persoane iar procesarea tuturor necesita timp. Din acest motiv trebuie sa ajungi mai devreme, pentru ca a ajunge in ultimul moment pe terminalul aeroportului va adauga la stresul si anxietatea pe care deja le simti.

Teama ta de zbor este nefondata. Incearca sa te relaxezi, spune o rugaciune sau fa orice altceva ce te calmeaza. Intr-adevar prabusirile sunt dezastruoase, dar sunt si mult mai mult mediatizate. Daca s-ar intampla la fel cu absolut orice accident auto, probabil ca ti-ar fi frica sa mergi si cu masina sau cu autobuzul pana la munca.

In momentul decolarii si aterizarii trebuie sa stai linistit si sa asculti recomandarile insotitorilor de zbor. De preferat este sa nu mananci foarte mult inainte de a te imbarca, de asemenea ia cu tine si niste pastile daca intr-adevar consideri necesar. Odata ce ai decolat, relaxeaza-te cu niste muzica sau uita-te la un film – fie ca te folosesti de tableta, smartphone sau te bucuri de filmul oferit pe timpul zborului in avion. Timpul va trece foarte repede si odata ce avionul aterizeaza vei vedea ca nu a fost totul atat de grav pe cat ti se parea.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *