A scrie este o arta si necesita inspiratie si creativitate. Fiecare dintre noi avem cel putin un lucru care ne inspira sa dam ce e mai bun din noi si avem nevoie de acea muza cand ajungem intr-un blocaj, cand nu mai stim ce sa scriem. Chiar si mari scriitori din istorie foloseau cateva tehnici poate mai putin obisnuite pentru a-si gasi inspiratia. Sa vedem care ar fi cateva dintre aceste obiceiuri.

Scris din pozitia orizontala. Destul de multi scriitori renumiti foloseau aceasta metoda pentru a se putea concentra mai bine. Scriitori renumiti precum Mark Twain, Marcel Proust sau George Orwell apelau la aceasta practica destul de des. Cine ar fi crezut ca din confortul patului poti scrie mult mai bine?

Scris din pozitia vertical. Unii autori gaseau pozitia verticala mult mai inspiranta atunci cand se apucau de scris. Multe nuvele, discursuri si povestiri au fost scrise din picioare de catre Charles Dickens, Ernest Hemingway, Lewis Caroll sau Virginia Woolf. S-a dovedit de asemenea ca aceasta tehnica aducea si beneficii pentru sanatate.

Alexandre Dumas, autorul celebrului volum „Cei trei muschetari” si a continuarilor sale era foarte specific in legatura cu culoarea folosita pentru paginile scrierilor sale. Stilul non-fictional folosea pagini de culoare roz, albastrul indica nuvelele de fictiune, iar poeziile le scria intotdeauna pe pagini galbene.

Virginia Woolf folosea cerneala de culori diferite in scrierile sale, in special de culoare verde, albastra si violet. Violetul il folosea in special cand scria scrisori.

Este de mentionat aici un alt obicei cel putin ciudat. Dan Brown, autorul best-seller-ului Codul lui Da Vinci, se atarna cu capul in jos cand ajungea intr-un blocaj de inspiratie. Acest lucru se pare ca il ajuta sa se relaxeze si sa se concentreze mai bine. De asemenea pastra o clepsidra tot timpul pe birou pentru a-si aminti sa faca intinderi, flotari si genuflexiuni odata la fiecare ora.

Victor Hugo avea si el un obicei ciudat – il punea pe majordomul sau sa ii ascunda sau sa ii ia din casa toate hainele. In acest fel nu putea iesi nicaieri si se concentra doar pe scris.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *