Confuzia creata de schimbarea jobului sau de pastrarea celui anterior este una destul de des intalnita in randul angajatilor. In aceasta situatie devine esentiala compararea fiecarui aspect ale noului si vechiului job.

Prima miscare ar fi sa aduni cat mai multe informatii posibil despre noua companie unde ai de gand sa te angajezi. Incearca sa afli cum te poate ajuta schimbarea de job din punct de vedere financiar, tehnic, profesional. Este esential ca acea companie la care te vei angaja sa fie o organizatie in dezvoltare, care sa puna pret pe resursa umana.

Ce vei putea sa adaugi la experienta proprie? – o alta intrebare pe care trebuie sa ti-o pui. Va trebui sa ai ceva bun de invatat de la fiecare job pe care il ai. Salariul este un alt factor important de care trebuie sa tii cont. Poate ca pachetul salarial este similar, insa ai vazut in schimbarea de job o oportunitate. Va trebui sa te interesezi despre posibilitatea ulterioara de marire a salariului, pe cand se preconizeaza, sau care este strategia firmei in acest sens.

O lista de urmat in momentul in care schimbi jobul ar fi urmatoarea:

  • intelege cerintele noului job si rolul pe care il vei avea in noua organizatie
  • calculeaza salariul net pe care il vei primi in fiecare luna
  • verifica pozitia ierarhica pe care o vei avea in cadrul organizatiei si cauta posibilitati de crestere
  • intelege cultura organizationala a companiei – acest lucru nu este 100% posibil in prima faza, dar trebuie macar sa iti faci o idee
  • daca este cazul, fa calcule si legate de costurile de transport si alte cheltuieli aditionale pe care le presupune schimbarea jobului.

Un sfat inainte de schimbarea jobului: de multe ori angajatorii evita sa aduca in firma persoane care au sarit prea mult de la un job la altul. Se pare ca dau dovada de instabilitate, nesiguranta. Astfel asigura-te ca iei decizia potrivita si… succes!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *