rama

Pare destul de simplist sa pui tablouri pe pereti, cum la fel de simplu suna si ideea in sine de a inrama. Este fix imaginea completa pe care o are fiecare in parte despre o casa bine pusa la punct. Te-ai gandit oare de ce? Acesta pare sa fie tiparul lucrului bine facut si gandit.

Din punct de vedere estetic, un tablou este infrumusetarea unei zone. Nici nu ai nevoie de culoare pe perete caci un tablou bine ales va fi de maxim de efect. Cat despre inramarea lui, aici tine de stil, de imbinari de elemente si de o maniera mai interesanta de a pune in evidenta lucrarea artistica.

Ce trebuie sa stii despre inramarea pe cont propriu si cea in magazine de specialitate

Pentru cei interesati sa isi inrameze orice tip de tablou sau fotografie, exista numeroase magazine specializate in asta. Ai crede ca este destul de usor sa alegi acel cadru, acel contur, in sine, acea rama. De fapt, lucrurile sunt mai complexe de atat. Pentru ca tii la amintirile tale, la valorile tale, este de preferat sa acorzi toata increderea unor specialisti care iti vor pregati tabloul numai bun sa il pui in locul ales.

Pentru astfel de cazuri vezi site-ul Holz Art – acolo vei gasi o intreaga colectie de tipuri de rame. Nu este insa numai vorba de acestea. O simpla comparatie intre astfel de rame si ce gasesti la aproape orice magazin de colt iti demonstreaza clar care este varianta ta optima.

Spre exemplu, nu ai nevoie de sticla, pentru a incadra tabloul. Ai nevoie de dimensiuniu anume si nu cele standard, deci nu e ca si cand iti vei taia tabloul pentru ca acesta sa incapa mai bine, sau vei improviza in orice fel pentru a-l face mai stabil. Mai apoi tine si de modul de agatare. La Holz Art spre exemplu, exista un sistem bine gandit, o agatatoare de tip crocodil, care sa ajute la o fixare asa cum trebuie. De astfel de avantaje nu ai parte cand alegi o rama din plastic, prima pe care o vezi pe raft.

Rama din lemn

Este poate mai greu sa iti dai seama de utilitatea unui lucru cand nu ai trecut prin cazul demonstrativ de necesitate. Asadar, daca esti genul de persoana care are peretii simpli, poate ca ar trebui sa te gandesti sa expui ceva de bun gust.

O rama din lemn ar fi ideala. Daca te intrebi de ce atunci tine cont in primul rand de materialul in sine. Ca si stil, lemnul este cel care ofera prestanta, care impune eleganta si denota bun gust. Este si rezistent, este natural, are diverse nuante si deci cele mai mari sanse ca asocierea cu un tablou indragit sa fie si combinatia perfecta ce iti creeaza un decor pe masura.

Se spune ca ori faci de calitate, ori deloc. Asadar daca te gandesti sa iti inramezi un tablou, ar fi bine sa alegi o rama eleganta, deosebita si de calitate. Cele din lemn sunt doar o optiune, dar una care clar primeaza.

De admin