Incinerarea in zilele noastre. Intre dorinta muribundului si dogma crestina

In timpurile preistorice, incinerarea facea parte din ritualul de trecere de la viata la moarte pentru mai multe culturi. Aceasta practica a inceput a fi tot mai rar folosita odata cu aparitia si raspandirea crestinismului, fiind considerata in unele religii chiar un subiect tabu. Ultimii ani au reprezentat fondul unor dezbateri tot mai aprinse cu privire la tema incinerarii, in mod special din punct de vedere crestineste, dar si a altor confesiuni.

Pentru clarificarea notiunii de incinerare, este necesar sa mentionam faptul ca acest procedeu presupune arderea trupului unei persoane la temperaturi foarte ridicate care ating peste 1.000 de grade Celsius. Intregul proces dureaza aproximativ 2 ore, iar ramasitele sunt transformate prin macinare in cenusa.

Cei care aleg in zilele noastre ideea de a le fi incinerat trupul isi motiveaza alegerea prin anumite considerente de natura estetica. Mai exact am putea mentiona faptul ca e vorba de faptul ca trupul nu mai ajunge sa sufere toate acele transformari de descompunere care se intampla in mod firesc in cazul inhumarii. De asemenea, multi o vad ca pe o solutie mai putin costisitoare in conditiile in care, actualmente, achizitionarea locului de veci, precum si toate pregatirile si organizarile unei inmormantari se ridica la niste costuri uriase.

Cei cu o perspectiva mai deschisa si un nonconfomism din punct de vedere religios se gandesc chiar mai departe decat atat. Spre exemplu, in alte state unde aceasta alegere este una normala si lipsita de prejudecati isi doresc ca cenusa ramasa sa fie luata in casa alaturi de cei dragi sau folosita chiar ca un talisman pentru a fi alaturi de cineva care a fost foarte apropiat defunctului.

Aceste aspecte sunt subiective si tin de convingerile fiecarei persoane in parte, insa ceea ce ne intereseaza pe noi sunt detaliile tehnice pe care le asigura un crematoriu Transilvania.

Procedeul de incinerare

Daca te afli in situatia de a fi nevoit sa incinerezi o persoana draga in viitorul apropiat sau pur si simplu iti doresti sa afli mai multe amanunte de acest subiect, iata care sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le cunosti.

In situatia in care nu te simti pregatit sa te ocupi de toate aceste aspecte legate de un astfel de eveniment din cauza tulburarii emotionale pe care o resimti, trebuie sa stii ca nu este nicio problema. Poti apela la serviciile funerare ale unei firme cunoscute pe acest plan si care va prelua ea cazul, in sensul in care va lua legatura cu un crematoriu unde sa aiba loc si procesul de incinerare.

Trupul neinsufletit care urmeaza a fi incinerat trebuie sa fie lipsit de orice obiect metalic, precum protezele, stimulatoarele cardiace sau alte dispozitive radioactive ori mecanice. Odata ce a avut loc acea procedura de ardere, iar ramasitele oaselor au fost pulverizate intr-o pudra foarte fina, substanta va fi oferita familiei indoliate intr-un recipient corespunzator.

Decizia persoanelor de a se orienta catre aceasta practica nu ar trebui sa fie urmata de prea multe critici si judecati din partea celor din jur. Cel mai important este ca atat muribundul, cat si familia acestuia sa fie impacati din punct de vedere personal de alegerea facuta.

Related Posts