site

Un site este o oportunitate pentru orice business incipient de a se face remarcat si chiar de a se promova mai bine fata de competitori. Ajuta de asemenea la atingerea mult mai eficienta a pietei tinta, a sectorului de consumatori pe care il vizeaza. Sunt necesare desigur o pagina principala atractiva si o interfata usor de folosit pentru utilizatori, insa in graba de a lansa site-ul adesea sunt trecute cu vederea multe lucruri. Elementele de care trebuie neaparat tinut cont sunt enumerate in cele ce urmeaza.

1. Utilitatea. Mult prea des site-urile noi au eforturile concentrate spre crearea unei pagini principale atractive – acest lucru este fara indoiala important. Insa trebuie sa se insiste si pe modul cum clientul potential va ajunge sa interactioneze cu site-ul, astfel forma estetica trebuie sa fie sustinuta si de functionalitate si utilitate.

2. Pagina 404 de eroare facuta intr-un mod creativ. Vor aparea si erori in cadrul site-ului, link-uri nefunctionale – sunt inevitabile, mai ales daca site-ul este unul abia lansat. De ce sa nu faci o pagina de eroare creativa, care sa atraga in felul sau clientii, imbunatatindu-le in acest fel experienta utilizarii site-ului?

3. In cadrul site-ului abia lansat este obligatoriu sa introduci o sectiune „Despre noi” care sa explice detaliat valorile, obiectivele, chiar detalii despre echipa si despre ceea ce site-ul doreste sa ofere. Pot fi incluse aici atat fotografii cat si tutoriale video.

4. Pastreaza totul scurt si la obiect. Secolul vitezei in care traim face utilizatorii sa scaneze efectiv site-urile in cautarea ideilor principale. Din acest motiv trebuie sa fii cat mai explicit fara a plictisi ochiul utilizatorului prin afisarea de informatii comasate si greu de parcurs.

5. Un alt aspect important de care trebuie sa tii cont este social media. Site-ul trebuie sa aiba si profiluri pe retelele de socializare, prin care utilizatorii pot obtine instantaneu noutatile, zi dupa zi.

Printre alte recomandari s-ar numara si obtinerea unui timp de incarcare al paginii cat mai scurt – din acelasi motiv al secolului vitezei. Daca incarcarea site-ului dureaza mai mult de 3 secunde, o pondere foarte mare de utilizatori este pierduta. Optimizand toate aceste elemente vei reusi ca site-ul pe care il concepi si vrei sa il lansezi cat mai repede sa se transforme in unul de succes.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *