Motivele pentru care majoritatea aleg sa achizitioneze autoturisme second hand sunt multiple. Unii poate isi doresc un anume model care nu se mai fabrica, altii vor doar o masina pentru utilizare temporara, altii vor sa faca o investitie nu prea costisitoare si din aceste motive apeleaza la solutia unei masini second.

De cele mai multe ori este vorba despre buget. Cumparand o masina uzata economisesti foarte mult fata de o achizitie a unei masini noi. Pret mai mic nu inseamna de fiecare data si rabat de la calitate, exista masini second care sunt foarte bine intretinute si in stare perfecta de functionare. Cu toate acestea, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont cand te hotarasti sa cumperi o masina second hand.

In primul rand trebuie sa iti fixezi un buget. In prima faza te hotarasti asupra unui model si ai pusi deoparte niste bani, insa daca ai plecat la targul auto si ai vazut un alt model care te atrage, nu trebuie sa te lasi pacalit de capcana de a da mai multi bani pe altceva. Masina pe care o doresti poti sa o cunosti, pe cand acel model putin mai scump care te atrage va fi o noutate pentru tine. Fixeaza-ti prin urmare un buget si respecta-l.

Poate ca prima masina pe care o vei achizitiona nu va fi cea mai buna, insa te va duce din punctul A in punctul B. Trebuie totusi sa te asiguri ca este in stare buna de functionare – pentru asta poti apela la un mecanic profesionist, sau poti duce masina pentru verificari intr-un service autorizat. Se impune o inspectie amanuntita, pentru ca o astfel de investitie nu o faci zi de zi.

Se impune un test drive – e obligatoriu sa te si simti bine conducand masina. Vei observa si cum se comporta la drum, daca „bate” ceva, daca tin bine franele etc. Siguranta inainte de toate – poti testa masina si la viteze mai mari pentru a vedea daca nu trepideaza, daca trage motorul, daca transmisia functioneaza bine.

Pe cat posibil cauta sa cumperi masina de la o persoana de incredere, daca nu o cumperi de la un dealer de masini second hand. De preferat este sa gasesti o masina cu proprietar unic, de obicei astfel de cazuri inseamna si o masina mai bine ingrijita si intretinuta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *