Cum poate sa iti fie stricata o zi perfecta, insorita de vara? Acel caz aparte in care ai asa-numita „alergie la vara”. Fie ca vine sub forma alergiei la anumite insecte, alergii ale pielii, alergii cauzate de plante, praf sau polen, cu siguranta strica tot farmecul sezonului estival. In continuare iti oferim cateva sfaturi pentru a tine la distanta alergia la vara.
Corpul trateaza alergiile in felul urmator: cand particule de praf sau polen patrund in organism, sunt percepute ca substante straine ce trebuiesc eliminate cat mai repede. Incepe productia de histamine, care cauzeaza si diversele simptome ale alergiilor. Prin urmare trebuie sa tineti la indemana tot timpul medicamente anti-histaminice, la recomandarea unui medic, pentru a tine la distanta simptomele alergiilor.
Majoritatea alergiilor sunt contactate in exterior. Polen, praf, plante, insecte, poluare – principalii factori alergeni de care sunt afectati oamenii. Acesti factori declansatori trebuie prin urmare eliminati, o buna solutie este sa evitati iesirile pe cat posibil. Doar ca anotimpul nu este unul pentru stat in casa, deci trebuie oricum iesit. Pe cat posibil trebuie incercata evitarea factorilor declansatori ai alergiilor.
Stranuturile, nasul care curge, tusea, ochii care lacrimeaza, gatul uscat sunt simptome comune ale alergiilor. Toate acestea pot fi usurate considerabil prin tratamente de terapie cu aburi.
Chiar si locuinta trebuie mentinuta intr-o curatenie continua, praful si impuritatile fiind de asemenea factori declansatori ai alergiilor. Din acest motiv locuinta trebuie tot timpul mentinuta curata si uscata.
Aceste cateva sfaturi te vor ajuta sa tii la distanta toate acele efecte secundare ale „alergiei la vara”. Poate fi cu adevarat deranjanta, atat pentru tine cat si pentru cei din jurul tau. Nu iti doresti ca tot timpul cand iesi cu un grup de prieteni sa stranuti in continuu si sa umbli cu pachetele de servetele dupa tine, de aceea urmeaza sfaturile de mai sus si profita la maxim de sezonul estival.