Cum poti fi mereu senin si multumitor

www.librariamaranatha.ro

Trecem prin viata de mai multe ori intristati si ingandurati decat senini si multumitori. Oricat de grea este insa viata – si stim cu totii cate piedici intalnim in drumul spre un viitor mai bun, merita sa luptam pentru ceea ce credem. Ne lasam deseori influentati de tot ceea ce ni se intampla, chiar daca este vorba despre intamplari minore. Firea noastra este cea care nu poate accepta prea usor anumite realitati, cea care ne incurajeaza sa ne mentinem pozitiile chiar si atunci cand raspunsul ar trebui sa vina dintr-o inima iertatoare si blanda.

Cu siguranta ca fiecare dintre noi are parte si de momente de fericire deplina, cum ar fi marele evenimente din viata unui om. Le asteptam cu atat de mult dor si cand le traim, atat de repede ne dorim sa avem parte si de altceva, ceva mai mult, mai deosebit. Asta se intampla pentru ca nu stim sa pretuim cu adevarat binecuvantarile din viata noastra.

Cum poti sa iti pastreze seninatatea sulfetului si a chipului, sa fii multumitor?

Totul pleaca din interior si din modul in care gandesti. Despre puterea gandului cred ca este inutil sa mai vorbesc. Sunt graitoare pilde vii vietile celor care si-au pastrat o minte sanatoasa, curata, optimista. De la astfel de persoane cred ca avem cel mai mult de invatat. Ni se schimba complet starea atunci cand am gresit in vreun fel, de parca ar fi catastrofal. Oricat de gresit ar fi pasul facut, prin indreptare si iertare de sine, viata ni se schimba. Trebuie sa ne raportam la acestea numai in masura in care reprezinta un factor de motivatie, spre a ne indrepta, spre a reveni pe directie – dupa cum se spune.

Dar cum putem ajunge la acel statut –  de a pastra mereu seninatate in gand si pe chip, de a fi multumitori? Este un proces migalos. Te poti astepta oricand la caderi, insa stii cum se spune – practicand, devii mai bun. Si apoi ce te tine in loc sa incerci iar si iar?

Desigur ca nu tine doar de tine si puterile tale, primite prin rugaciunile care le inalti in Sus. Si ceea ce te inconjoara te poate motiva in acest sens, poate uneori chiar mai mult decat poti personal. Te-ai gandit vreodata sa intri intr-o librarie crestina? E un adevarat izvor de inspiratie!

Poti gasi calea prin care tu iti gasesti mai usor seninatatea. Poate fi vorba despre poezii crestine, despre romane din care se desprind invataturi valoroase, despre imnuri, studii biblice sau chiar despre Sfanta Scriptura.

De altfel, invata sa fii mai multumitor pentru lucrurile marunte din viata ta. Te trezesti in fiecare dimineata si esti sanatos, poti merge? De ce alt motiv mai ai nevoie ca sa inveti sa fii mai multumitor pentru cele ce le primesti? Pentru oamenii din viata ta? Pentru familie si prieteni?

Ti-am dat subiect de gandire? Sper asta! Alege sa faci o schimbare in viata ta – una ce sigur ii va imbunatati insemnat calitatea!

Related Posts