matematica

Matematica – un cuvant din zece litere ce starneste reactii diferite la categorii distincte de varsta. De la nivelul la care am invatat sa numaram, matematica ne-a marcat si ne marcheaza in continuare vietile. Avem nevoie de ea peste tot si o folosim in aproape orice domeniu sau profesie. Ne spune cum functioneaza lucrurile, ne arata cum putem previziona anumite lucruri si de asemenea ne ajuta sa calculam progresele pe care le-am facut.

Incercarea de a ne imagina o lume fara matematica este una destul de dificila. In viata de zi cu zi ar insemna sa nu mai existe calendare si nici notiunea de timp. Nu am putea sti cand este ziua de nastere a nimanui, nici macar in ce an suntem, sau cand se difuzeaza emisiunea TV preferata.

In magazine, matematica are de asemenea rolul sau. Atunci cand vrem sa cumparam ceva, daca nu ar exista matematica, nu am avea de unde sa stim cat costa acel produs. Nu am sti ce cantitati de alimente am cumparat de la magazin. Nu am sti ce dozaj sa folosim la medicamente si asa mai departe.

Matematica in educatie – fara cifre, nu ar mai exista materii precum fizica, matematica sau chimie ca obiecte de studiu. De asemenea nu ar mai exista nici sisteme de notare care sa cuantifice cunostintele unui elev sau student.

Sporturile sunt si ele strans legate de matematica. Tot timpul auzim in media discutandu-se despre „sansele matematice” ale unei echipe de a se califica la un turneu sau campionat important, ori de a-l castiga.

Fara matematica, nu ar mai exista sectorul economic, cel al ingineriei sau cel bancar, printre altele. Fara matematica poate ca nu ati mai fi citit nici acest articol. Se pare ca intr-adevar, chiar daca unii o considera fara rost, lipsa matematicii ne-ar face imposibila incercarea de a ne imagina viata. Asadar, elevi si studenti care va lamentati ca este o disciplina dificila, faceti o singura incercare de a va imagina orice fara a exista posibilitatea de a numara, cantari sau cuantifica in vreun fel. Destul de greu, nu?

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *