cifoza

Atunci cand vine vorba despre starea mea de sanatate, pot afirma ca intotdeauna am acordat o atentie deosebita tuturor aspectelor ce imi asigurau faptul ca voi putea sa imi desfasor activitatea zilnica fara nici o problema si, de asemenea, sa nu intampin dureri.

Totusi, ce e de facut atunci cand anumite afectiuni apar din diverse cauze, fara sa fie influentate de comportamentul nostrum vis-a-vis de acest aspect? De exemplu, o astfel de afectiune este cifoza, cu care s-a confruntat copilul meu pana nu demult. Ii repetam inca de cand era micut sa isi pastreze o pozitie corecta a spatelui, insa la un anumit moment aveam senzatia ca lucrurile sunt pe cat se poate de grave si am decis sa apelez la ajutorul specializat al unui chiropractician.

In ceea ce priveste partea de simptome cifoza care mi-au semnalat faptul ca este mare probabilitatea ca baietelul meu sa sufere de aceasta afectiune dezastruoasa au fost urmatoarele aspecte:

  • Capul incepea sa i se deplaseze (sa se aplece) in fata, un aspect anormal si deosebit de ingrijorator pentru orice parinte atunci cand vine vorba de propriul copil
  • Se plangea din ce in ce mai des de o senzatie de oboseala, desi nu depunea un effort fizic astfel incat sa fie epuizat
  • Umerii sai parca adoptasera o pozitie diferita de cum ar fi fost normal
  • Imi spunea frecvent ca resimte dureri severe in zona coloanei vertebrale, cea lombara, precum si in zona toracica

Inainte de a ma alarma, am decis sa fac o scurta cautare pe internet privind aceste simptome. Ceea ce am gasit pareau simptome destul de similare cu cele ale cifozei, dupa cum vazusem pe site-ul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center.

tratament

Un element destul de important atunci cand vine vorba despre cifoza este faptul ca reprezinta acea curbare a coloanei astfel incata spatele pare cocosat si rotund. Deoarece aceasta afectiune este deosebit de frecventa in randul tinerilor care sunt in perioada de crestere si de dezvoltare, este mai mult decat necesar sa se intervina asupra sa pentru ca, altfel, riscati ca viitorul copilului dumneavoastra si starea sa de sanatate sa se deterioreze din ce in ce mai mult.

Principala cauza a aparitiei cifozei la copii este postura incorecta, dezvoltarea insuficienta a musculaturii paravertebrale si imposibilitatea de crestere echilibrata a portiunii anterioare a coloanei vertebrale. De asemenea, aceasta afectiune poate sa apara si in urma fracturilor corpilor vertebrali, a artritei, tuberculozeisau a altor afectiuni cu o influenta nefasta asupra coloanei vertebrale.

Deoarece ma documentasem temeinic cu privire la aceasta afectiune, stiam ca in cazul copilului meu variant chirurgicala nu era necesara (unghiul cifozei nefiind mai mare de 70 de grade) si nici nu era dorita aceasta metoda de tratament. Am ales sa apelez la ajutorul unui chiropractor din echipa de specialist chiropractori ai clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center din Cluj-Napoca. Aceasta forma, pe cat se poate de eficienta de tratament, m-a ajutat sa ii ofer baiatului meu sansa la o viata normala, intrucat chiropractorul ales a identificat cea mai buna modalitate  de tratament chiropractic care a dus la recapatarea unei posture corecte a spatelui. Cele mai eficiente si avantajoase metode de tratament a cifozei sunt: terapia Trigger point, intinderea manuala si practicarea unor tehnici diverse de izometrie, precum si forma de terapie asistata pe tesuturi moi.

Asadar, sfatul meu de parinte si ca persoana care s-a confruntat cu o astfel de problema, este sa nu amanati tratarea cifozei, deoarece agravarea sa poate sa influenteze definitive sanatatea copilului dumneavoastra. Cu cat cifoza este diagnosticata din timp, cu atat tratamentul va fi considerabil simplificat. Daca doriti mai multe detalii privind aceasta afectiune, simptome ale cifozei sau modalitati de tratament prin chiropractica, puteti accesa pagina online a clinicii la care am apelat eu: www.chiromedicahealthcenter.ro.

De admin