incalzire

Incalzirea globala a devenit o problema majora la nivel mondial in ciuda a ceea ce sustin unii oameni de stiinta. Din pacate pentru majoritatea dintre noi, aceasta problema ar putea sa devina si mai grava in anii care vor urma, din moment ce tarile in curs de dezvoltare isi doresc sa evolueze, realizand putine eforturi pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera care provin de pe teritoriul acestor state.

In ultimile decenii, oamenii au criticat intens Statele Unite pentru cresterea nivelului de emisii de carbon, sustinand ca aceasta tara polueaza mai mult decat oricare alta. Cu toate ca aceasta vina a fost justificata in trecut, Statele Unite sunt depasite de China, care este cel mai mare emitator de gaze cu efect de sera si care conduce la accelerarea incalzirii globale, potrivit unor studii realizate recent.

China este responsabila pentru cea mai mare cantitate de emisii de gaze

Nu e niciun secret faptul ca statul Chinez a continuat sa se dezvolte in ultimii ani pentru a-si extinde influentele la nivel global. Ca si rezultat, China a reusit sa isi consolideze pozitia alaturi de cele mai puternice state din lume, cum ar fi Statele Unite, Rusia sau Japonia, insa setea de a se dezvolta cat mai repede a condus la o contributie impresionanta in alimentarea incalzirilor globale. Unele studii sugereaza ca China va depasi Statele Unite, fiind principalul contribuitor de gaze cu efect de sera din ultima perioada de timp. Astfel, toata vina va fi aruncata asupra Chinei, din moment ce toti oamenii incearca sa gaseasca vinovati pentru schimbarile climatice vizibile care au loc in acest moment.

Pe cine afecteaza incalzirea globala?

Incalzirea globala este o problema majora, care reuseste sa afecteze toate tarile din lume. Gazele emise in atmosfera nu vor ramane doar deasupra statului care le-a emis, ci vor fi dispersate de curentii de aer, poluarea fiind raspandita peste tot in lume. Faptul ca se fac presiuni asupra unui anumit stat de a nu mai emite gaze in atmosfera nu va reusi sa rezolve problema pe termen lung. Pentru a reduce aceasta problema, oamenii de pretutindeni trebuie sa gandeasca o solutie viabila care sa ajute la gestionarea acestei probleme.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *