antibiotic

antibioticTurmericul este o planta erbacee de origine asiatica, inrudita cu ghimbirul si cultivata in India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa si este folosit in bucataria indiana drept condiment, avand un gust iute amarui, aromatic.

Curcuma, cunoscut si sub denumirea de turmeric, este un condiment ce provine din Asia si are o multime de proprietati antioxidante, antifungice, antiinflamatoare, antibacteriene, antivirale dar si anticancerigene. Cu toate ca are o multime de proprietati benefice pentru organism, insa nu se cunosc foarte multe despre acest condiment uimitor.

Principala substanta din turmeric este curcumina- care este responsabila si pentru culoarea portocaliu- rosiatica pe care o da, este intens cercetata de catre oamenii de stiinta din mai multe regiuni ale lumii. De asemenea, specialistii sustin ca turmericul este un adevarat miracol a naturii, deoarece are foarte multe beneficii pentru sanatatea organismului nostru.

Turmericul se descrie printr-un continut foarte bogat in vitamine si minerale, detoxifiind ficatul si imbunatatind functiile respiratorii. De asemenea, specialistii au descoperit ca acest condiment ajuta la tratarea infectiilor mici sau a celor datorate de infectii la nivelul pielii si poate preveni o multime de tipuri de cancer.

Cum se prepara acest antibiotic natural?

In combinatie cu mierea, turmericul formeaza cel mai puternic antibiotic natural. Consumul a unei lingurite din acest amestec timp de doua saptamani, dimineata si seara, are o multime de beneficii asupra organismului. Mierea cu turmeric este extrem de eficienta si in cazul constipatiei cronice, imbunatatind considerabil tranzitul intestinal.

De asemenea, amestecul te va ajuta la intarirea sistemului imunitar, iar acest lucru inseamna ca sansele de a raci in viitor sunt mult mai mici. Turmericul ajuta la ameliorarea bolilor respiratorii si te ajuta sa scapi de bolile articulare: fiind antiinflamator, turmericul este excelent in bolile articulare, asadar mierea cu turmeric te poate face sa te simti mult mai bine.

Folosita in cantitati mari, radacina de turmeric poate produce iritatie gastrica iar in zonele in care se foloseste in mod traditional la condimentarea alimentelor incidenta ulcerului gatric este mult mai frecventa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *