Un animal de companie poate reprezenta elementul perfect care sa adauge un plus de fericire familiei. Din pacate insa, nu in fiecare din cazuri toti membrii sunt pregatiti pentru un astfel de moment.

Indiferent daca vrei sa adopti sau sa cumperi un caine, copiii isi doresc o pisica sau sotia considera ca un hamster ar fi ideal, a avea un animal de companie este una din cele mai bune decizii pe care o poti lua. Cu toate acestea, este necesar si ca toti membrii familiei sa inteleaga faptul ca a detine un animal de companie nu implica doar joaca si divertisment, ci si responsabilitati ce vin odata cu aceasta decizie.

Cine va fi stapanul suprem? Aceasta este o intrebare la care trebuie sa gasesti raspuns. Poate ca vei lua un animal de companie pe care fiecare din membri il poate spala, plimba, hrani si ingriji. Exista insa si cazuri in care cea mai mare responsabilitate va fi alocata unui singur membru al familiei, pentru a se ingriji de prietenul necuvantator.

Inainte de a lua o decizie, va trebui de asemenea sa te asiguri ca toti din familie sunt de acord. Poate ca tu esti entuziasmat de ideea de a cumpara un caine, insa copiii pot sa nu fie pregatiti sau sotia considera ca e cel mai nepotrivit moment pentru a aduce un necuvantator in casa. Trebuie ca toata lumea sa fie de acord cand se ia o astfel de decizie.

A avea un animal de companie in casa inseamna un membru de familie in plus. Va trebui sa ai in vedere si un program alocat acestuia, zilnic. Modul cum se va incadra in program este cu siguranta un aspect important, alaturi de toate celelalte activitati.

Nu in cele din urma, la luarea unei astfel de decizii trebuie sa fii realist. Asteptarile nu sunt indeplinite intotdeauna. Astfel, responsabilitatea ingrijirii animalului de companie va trebui impartita intre toti membrii familiei. Spre exemplu, un caine care nu primeste suficienta atentie poate deveni plictisit sau – mai rau – hiperactiv. Nu iti doresti asa ceva, deci cantareste foarte bine si tine cont de toate aceste elemente inainte de a lua decizia finala.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *