Cateva mituri demontate

mit

Auzim de multe ori lucruri ce credem ca sunt adevarate, le luam ca si adevaruri general valabile, insa de fapt lucrurile nu stau chiar asa. Nestiinta, ignoranta sau credintele populare au dus la crearea a astfel de mituri, care nu au nici un sprijin sau fundament stiintific. Cateva din aceste mituri le prezentam in continuare.

1. Ne folosim doar 10% din creier.

In fapt capacitatea creierului este folosita in totalitate pe intregul parcurs al unei zile, omul nu foloseste doar 10%, pentru ca nu si-a mai fi gasit sens evolutia de pana acum daca doar acest procent era folosit.

2. Luna plina ne afecteaza comportamentul.

Acest mit este raspandit la nivel global, pe oricine ai intreba spune ca in momentul in care apare luna plina viata ii este afectata intr-un anume fel. Unii spun ca li se modifica starea, altii ca nu pot dormi, altii ca dorm prea mult si asa mai departe. Desi unele studii arata ca in noptile cu luna plina se inregistreaza si o crestere a violentei si criminalitatii, o posibila explicatie s-ar gasi in faptul ca in majoritatea cazurilor luna plina apare pe perioada weekendului sau in perioade in care oamenii sunt mai liberi, spre exemplu vacante.

3. Unghiile si parul continua sa creasca si dupa ce persoana a murit.

Pentru ca acest lucru sa se intample, ar trebui ca procesele celulare sa fie inca active. Odata ce ai murit insa, organismul nu mai produce nimic, nici o substanta din cele care ar ajuta la cresterea unghiilor sau parului. O posibila explicatie ar fi aici faptul ca la o persoana decedata pielea se usuca si se subtiaza, creandu-se astfel un fel de iluzie optica conform careia parul pare mai lung sau unghiile mai mari.

4. Un mit care circula mai mult pe la americani spune ca daca ai inghitit o guma de mestecat, iti ramane in organism timp de sapte ani. Ingredientele gumei de mestecat nu sunt digerabile insa, astfel dupa procesarea aromelor si indulcitorilor resturile sunt eliminate, la fel ca si toate celelalte alimente pe care le consumam.

Related Posts

1 thought on “Cateva mituri demontate

Comments are closed.