google mapsAxati tot timpul pe inovatie si pe imbunatatirea experientei utilizatorilor, dezvoltatorii de la Google se pare ca vor aduce un nou element care sa ajute considerabil celor ce folosesc aplicatia Google Maps pentru orientare.

Surse si zvonuri neoficiale sustin faptul ca in curand va aparea o actualizare a sistemului de navigatie de la Google, ce va include un nou mod pentru calatoriile cu masina. Aceasta facilitate nou introdusa se va folosi de factori multipli pentru a incerca sa prezica o eventuala destinatie.

Alte zvonuri ce nu sunt nici confirmate, dar nici infirmate de cei de la Google, arata ca aplicatia Google Maps va avea, dupa actualizare, un element nou – si anume „Driving Mode”.

Cum va functiona aplicatia

Cu noul update se pare ca va fi introdus un nou tab in aplicatia Google Maps – Start Driving. Odata selectata aceasta optiune, aplicatia va incepe in mod automat sa ofere sugestii si sa incerce sa detecteze posibile destinatii spre care utilizatorul s-ar putea indrepta in acel moment.

Folosind istoricul locatiilor si o serie de alti factori precum ora si programul zilnic, istoricul cautarilor sau informatii suplimentare de pe dispozitivul mobil, Google Maps ar putea sugera posibile destinatii chiar de la activarea aplicatiei.

Spre exemplu, daca aveti setate in Google Maps adresa de acasa si cea de la munca, atunci cand, la final de program, va urcati in masina si activati aplicatia, aceasta ar putea sa propuna ca prima destinatie – Acasa. Desigur, pastrand aceleasi elemente si sugestii referitoare la trafic, vreme si altele, pentru a gasi cel mai scurt si rapid traseu.

Actualizarea nu a fost inca lansata, desi in perioada urmatoare se preconizeaza ca va fi oferit update-ul pentru sistemul de operare Android. Pentru sistemul de operare iOS nu s-a oferit inca nici un detaliu, intrucat se stie ca de obicei Google lanseaza cu prioritate actualizarile de aplicatii pentru Android, chiar cu cateva saptamani inainte de a le oferi si pentru iOS.

Update-ul ar fi foarte util, mai ales pentru cei ce calatoresc constant in interes de serviciu, sau care desfasoara activitatea intr-un oras sau locatie noua. Voi ce parere aveti? V-ar ajuta o astfel de facilitate?

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *