Abilitati de comunicare si arta comunicarii

comunicare

Pentru a reusi sa fii o persoana de succes trebuie sa ai abilitati excelente de comunicare, trebuie sa fii un expert in arta conversatiei. Sa vedem cum ai putea face asta.

Scopul nu este unul foarte dificil de atins; tot ceea ce este necesar este sa ai abilitatile necesare si sa le dezvolti in asa fel incat sa te ajute. Iata in continuare cateva sfaturi legate de cum ai putea sa faci o impresie buna celorlalti, cum ai putea sa ai mai mult succes.

Fii increzator. Este foarte important sa ai incredere in tine si sa poti sa te integrezi in orice mediu, in asa fel incat sa nu ai dificultati indiferent de provocarile cu care trebuie sa te confrunti, fie in viata personala, fie profesionala.

Exerseaza-ti abilitatea de a asculta. Trebuie sa fii si un bun ascultator, intrucat niciodata nu vei putea sa iti comunici si expui parerile catre alte persoane daca nu asculti si ceea ce au de spus. Vei avea in acest fel ocazia sa iti expui mai bine ideile, insa trebuie sa ai si rabdare si sa stii sa asculti.

Gandeste-te inainte sa vorbesti – regula generala inainte de a da raspuns la orice replica. Pune-ti gandurile in ordine si asigura-te ca nu raspunzi sub impulsul momentului, pentru ca mai apoi sa regreti.

Nu trebuie sa consideri ca stii absolut orice, dand din cap indiferent ce ar spune interlocutorii. Nu e nimic rau in a pune intrebari cand ai nelamuriri.

Fereste-te de barfa. Pastreaza conversatiile la nivelul dorit si evita subiectele sensibile, in special cand nu cunosti foarte bine persoanele din jurul tau. Nu iti doresti sa ajungi in discutii in contradictoriu sau certuri.

Pentru a reusi sa fii o persoana de succes, urmeaza toate aceste recomandari si aminteste-ti sa fii tot timpul tu insuti.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.